60Minūtes
6Sastāvdaļas
vidēji
Sastāvdaļas
Porcijas: 8
300 gkārtainā mīkla150 mlsaldais krējums cukurs4 ĒKievārījums PIEDERUMI: trubiņu konusa formiņas
Pagatavošana
1
Kārtaino mīklu atlaidina, ja tā saldēta, un izrullē lielā taisnstūrī, kas ir vismaz 40 cm garš un 16 cm plats. Mīklu sagriež aptuveni 2 cm biezās strēmelītēs. Pēc tam katru strēmelīti uzmanīgi samitrina ar aukstu ūdeni un aptin trubiņas formai, lai tā stingri turētos. No mīklas daudzuma jāsanāk vismaz 8 trubiņām.
2
Kad visas trubiņas satītas, tās apviļā cukurā, saliek uz cepešplāts un liek cepeškrāsnī cepties 200°C. Cep 20 minūtes, līdz tās zeltainas. Tad izņem no krāsns un atdzesē.
3
Kamēr trubiņas dziest, saputo saldo krējumu ar cukuru, bet tā, lai putukrējums nebūtu pārāk salds.
4
No atdzisušajām trubiņām izņem formiņas un ieziež tajās ievārījumu. Tad ar konditorejas tūtas palīdzību trubiņās iespiež putukrējumu un pasniedz. Lai labi garšo!
Bērnu ballītes ēdieniPasniegt atdzesētuCukursKārtainā mīklaSaldais krējumsPīrāgi un smalkmaizītesvidējiIevārījums
Publikācijas saturs vai tās jebkāda apjoma daļa ir aizsargāts autortiesību objekts Autortiesību likuma izpratnē, un tā izmantošana bez izdevēja atļaujas ir aizliegta. Vairāk lasi šeit