60Minūtes
5Sastāvdaļas
vidēji
Sastāvdaļas
Porcijas: 6
1 kgnelieli kartupeļi1 ķiploks4 ĒKolīveļļa saujarozmarīns pēc garšasJūras sāls
Pagatavošana
1
Kartupeļus kārtīgi nomazgā, lai nebūtu neviena zemes druska. Ķiploka galviņu sadala daiviņās. Sagatavo cepešplāti – izklāj to ar cepampapīru.
2
Kartupeļus un ķiploka daiviņas izkārto cepešplātī un aplej ar olīveļļu. Rozmarīna kātiņiem noplucina lapiņas un uzbārsta tās virs kartupeļiem. Kartupeļus apkaisa ar jūras sāli.
3
Cepešplāti ar kartupeļiem liek krāsnī, kas uzkarsēta līdz 200°C. Cep 40–50 minūtes, kartupeļus ik pa laikam apmaisot, lai tie apbrūnē vienmērīgi.
4
Kad kartupeļi zeltaini un mīksti, izņem no krāsns. Pasniedz ar kādu krējuma, jogurta vai tomātu mērcīti.
Lai labi garšo!
Publikācijas saturs vai tās jebkāda apjoma daļa ir aizsargāts autortiesību objekts Autortiesību likuma izpratnē, un tā izmantošana bez izdevēja atļaujas ir aizliegta. Vairāk lasi šeit