Sastāvdaļas
Pagatavošana
Bļodā liek malto gaļu, pievieno olu, skābo krējumu, ēdamkaroti rīvmaizi, smalki sakapātus zaļumus (ieteicams pievieno nedaudz svaigu piparmētru) un ķiplokus, sāli, piparus un visu rūpīgi samaisa ar rokām. Var izmantot arī karoti, bet ar pirkstiem izdodas vienmērīgāk sajaukt visas sastāvdaļas.
Lēzenā šķīvītī ieber rīvmaizi. Ņem ar slapjām rokām kotlešu masu un izveido kotletei vēlamo formu, pēc tam apviļā rīvmaizē no abām pusēm, nokaisot arī sānu malas. Šādi apviļā visas kotletes, gatavās cepšanai liekot uz dēlīša.
Sakarsē pannu ar eļļu un cep kotletes uz vidējas liesmas (lai rīvmaize strauji nepiedeg un vidus nepaliek jēls) kotletes zeltaini brūnas no abām pusēm.
Izceptās kotletes liek katliņā zem vāka, lai tik ātri neatdziest. Izceptās kotletes pārkaisa ar svaigiem, smalki sakapātiem zaļumiem, ja vēlas.