40Minūtes
7Sastāvdaļas
vidēji
Sastāvdaļas
Porcijas: 3
1 kgkartupeļi300 mlpiens80 gsviests0.5 TKrīvēts muskatrieksts pēc garšassāls40 grīvēts siers Džiugas1 saujasvaigi zaļumi
Pagatavošana
1
Kartupeļus nomizo, sagriež nelielos gabaliņos un izvāra sālsūdenī.
2
Vārītos kartupeļus nokāš.
3
Nelielā katliņā uzkarsē pienu, pievieno tam sviestu un rīvētu muskatriekstu.
4
Lielāko daļu karstā piena pārlej kartupeļiem un visu kārtīgi samīca. Tad pievieno atlikušo pienu un vēlreiz labi samīca, līdz izveidojas vienmērīga masa.
5
Sagatavotajā biezputrā iemaisa smalki rīvētu cieto sieru "Džiugas®" un sasmalcinātus zaļumus. Pasniedz uzreiz.
Publikācijas saturs vai tās jebkāda apjoma daļa ir aizsargāts autortiesību objekts Autortiesību likuma izpratnē, un tā izmantošana bez izdevēja atļaujas ir aizliegta. Vairāk lasi šeit