Džiugas
Lai izdotos izcila kartupeļu biezputra, klasiskajā variantā svarīgi kārtīgi izmīcīt, pievienot sviestu, pienu un muskatriekstu. Piedāvājam papildināt tik ierasto garšu ar rīvētu cieto sieru – biezputra, varbūt nebūs tik gaisīga, kā ierasts, taču siers piešķirs ļoti izteiksmīgu noti, ko gribēsi baudīt vēl un vēl.
40Minūtes
7Sastāvdaļas
vidēji

Sastāvdaļas

Porcijas: 3
1 kgkartupeļi300 mlpiens80 gsviests0.5 TKrīvēts muskatrieksts pēc garšassāls40 grīvēts siers Džiugas1 saujasvaigi zaļumi

Pagatavošana

1

Kartupeļus nomizo, sagriež nelielos gabaliņos un izvāra sālsūdenī.

2

Vārītos kartupeļus nokāš.

3

Nelielā katliņā uzkarsē pienu, pievieno tam sviestu un rīvētu muskatriekstu.

4

Lielāko daļu karstā piena pārlej kartupeļiem un visu kārtīgi samīca. Tad pievieno atlikušo pienu un vēlreiz labi samīca, līdz izveidojas vienmērīga masa.

5

Sagatavotajā biezputrā iemaisa smalki rīvētu cieto sieru "Džiugas®" un sasmalcinātus zaļumus. Pasniedz uzreiz.

Seko "Delfi" arī Instagram vai YouTube profilā – pievienojies, lai uzzinātu svarīgāko un interesantāko pirmais!