30Minūtes
5Sastāvdaļas
vidēji
Sastāvdaļas
Porcijas: 4
1 kgsarkanā paprika3 apelsīni pēc garšassāls2 ĒKolīveļļa lociņi
Pagatavošana
1
Paprikām izņem serdi un iztīra sēkliņas. Sagriež ceturtdaļās, bet pēc tam smalkākos gabaliņos. Lielā pannā uzkarsē eļļu un saber paprikas gabaliņus. Pēc garšas pievieno arī sāli.
2
Apelsīnus nomazgā un norīvē miziņu vienam no tiem. Apelsīnu miziņu pievieno paprikas gabaliņiem, kurus sutina pannā 15–17 minūtes, lai tie būtu mīksti.
3
Paralēli ar citrusaugļu spiedi izspiež apelsīnu sulu – vajadzīgi aptuveni 200 mililitri.
4
Kad paprikas gabaliņi mīksti, tos pārliek blenderī. Pārlej ar apelsīnu sulu un sasmalcina līdz krēmzupas konsistencei. Zupu pārlej katliņā un uzsilda, līdz tā uzmet pirmos burbuļus.
Pasniedz ar sakapātiem lociņiem. Lai labi garšo!
Publikācijas saturs vai tās jebkāda apjoma daļa ir aizsargāts autortiesību objekts Autortiesību likuma izpratnē, un tā izmantošana bez izdevēja atļaujas ir aizliegta. Vairāk lasi šeit