150Minūtes
5Sastāvdaļas
vidēji
Sastāvdaļas
500 gcitroni ingvers1 kgievārījuma cukurs100 gmedus1.25 lūdens
Pagatavošana
1
Katlā lej ūdeni un pievieno citronus un ingvera gabaliņus. Ūdenim ļauj sākt burbuļot, turpina vārīt visu aptuveni pusotru stundu, līdz citroni ir ļoti mīksti. Tad katliņu noņem no uguns un citronus nedaudz atdzesē.
2
Atdzesētos citronus pārgriež uz pusēm un izgrebj tiem mīkstumu – to liek atpakaļ katlā. Atkal liek vārīties aptuveni 15 minūtes.
3
Tikmēr citronu miziņu sagriež ļoti smalkās strēmelītēs.
4
Novārīto citronu un ingvera šķidrumu izkāš caur sietu citā katlā. Šķidrumam pievieno ievārījuma cukuru, medu un citronu miziņas gabaliņus. Masu karsē maisot, līdz cukurs izkusis. Tad palielina plīts liesmu un vāra marmelādi aptuveni 5–8 minūtes, lai tā sabiezētu.
5
Gatavo marmelādi salej sterilizētās burciņās.
Publikācijas saturs vai tās jebkāda apjoma daļa ir aizsargāts autortiesību objekts Autortiesību likuma izpratnē, un tā izmantošana bez izdevēja atļaujas ir aizliegta. Vairāk lasi šeit