40Minūtes
11Sastāvdaļas
vidēji
Sastāvdaļas
MĪKLAI:2 olas1 šķipsnasāls200 mlūdens milti (pēc nepieciešamības) PILDĪJUMAM:250 gbiezpiens150 gkūpināta cūkgaļas krūtiņa pēc garšaszaļumi pēc garšassāls pēc garšasmelnie pipari
Pagatavošana
1
Gatavo mīklu. Bļodā iesit olas, pievieno sāli, ūdeni un sakuļ. Pamazām pievieno miltus un mīca mīklu. Jāpievieno tik daudz miltu, lai mīkla ir vijīga, bet nelīp pie rokām, tomēr tā nedrīkst būt tik cieta, lai būtu rullējama.
2
Gatavo pildījumu. Zaļumus sakapā, krūtiņu sagriež kubiņos un liek bļodā. Pievieno biezpienu, sāli, piparus, samaisa.
3
Mīklu sadala vēlamā lieluma gabaliņos, katru gabaliņu ar rokām saplacina. Uz katra mīklas gabaliņa liek ēdamkaroti pildījuma, aizlipina malas.
4
Sagatavotos pīrāgus liek verdošā sālsūdenī un vāra aptuveni 15 minūtes.
5
Ja vēlas, pēc vārīšanas virteņus var apcept kausētā sviestā.
6
Pasniedz ar skābu krējumu.
Lai labi garšo!
PusdienasLaunagsVakariņasVārīšanaBiezpiensCūkgaļas krūtiņaGaršvielas un garšaugiMiltiOlasCiti ēdienividējiLatviešu nacionālā virtuve
Publikācijas saturs vai tās jebkāda apjoma daļa ir aizsargāts autortiesību objekts Autortiesību likuma izpratnē, un tā izmantošana bez izdevēja atļaujas ir aizliegta. Vairāk lasi šeit