Foto: Privātais ahīvs
Virteņi – sālsūdenī vārīti pīrāgi ar biezpiena, zaļumu un kūpinātas gaļas pildījumu – ir ļoti garšīga un vienkārša, bet nepelnīti piemirsta recepte, ko "Facebook" domubiedru grupā "Mēs gatavojam!" atgādina Gita Kučinska.
40Minūtes
11Sastāvdaļas
vidēji

Sastāvdaļas

MĪKLAI:2 olas1 šķipsnasāls200 mlūdens milti (pēc nepieciešamības) PILDĪJUMAM:250 gbiezpiens150 gkūpināta cūkgaļas krūtiņa pēc garšaszaļumi pēc garšassāls pēc garšasmelnie pipari

Pagatavošana

1

Gatavo mīklu. Bļodā iesit olas, pievieno sāli, ūdeni un sakuļ. Pamazām pievieno miltus un mīca mīklu. Jāpievieno tik daudz miltu, lai mīkla ir vijīga, bet nelīp pie rokām, tomēr tā nedrīkst būt tik cieta, lai būtu rullējama.

2

Gatavo pildījumu. Zaļumus sakapā, krūtiņu sagriež kubiņos un liek bļodā. Pievieno biezpienu, sāli, piparus, samaisa.

Foto: Gita Kučinska
3

Mīklu sadala vēlamā lieluma gabaliņos, katru gabaliņu ar rokām saplacina. Uz katra mīklas gabaliņa liek ēdamkaroti pildījuma, aizlipina malas.

Foto: Gita Kučinska
4

Sagatavotos pīrāgus liek verdošā sālsūdenī un vāra aptuveni 15 minūtes.

Foto: Gita Kučinska
5

Ja vēlas, pēc vārīšanas virteņus var apcept kausētā sviestā.

6

Pasniedz ar skābu krējumu.

Lai labi garšo!

Seko "Delfi" arī Instagram vai YouTube profilā – pievienojies, lai uzzinātu svarīgāko un interesantāko pirmais!