Sastāvdaļas
Pagatavošana
Vispirms sablendē vai samaļ biezpienu, lai iegūtu viendabīgu masu.
Atsevišķā traukā sakuļ sviestu, kam pievienota puse no cukura un puse no pūdercukura. Citā bļodā sakuļ olu dzeltenumus ar atlikušo cukuru un pūdercukuru.
Citā bļodā sabērtajam biezpienam pievieno sakulto sviestu un kārtīgi samaisa. Tad masai pievieno sakultās olas un kārtīgi samaisa vēlreiz.
Kad tas paveikts, biezpiena masai pievieno kakao, kārtīgi samaisa un tad masā iecilā rozīnes. Beidzamais solis – uzputo saldo krējumu un iegūto putukrējumu iecilā gatavajā pashas masā.
Sagatavo mitru marli – to ieklāj bļodā vai formā. Tad marlē liek biezpiena masu. Marli aizvīsta un uzliek slogu. Notur ledusskapī nakti, lai iztecētu liekais šķidrums.
Nākamajā dienā uzmanīgi atvīsta marli un pārliek pashu uz servējamā šķīvja. Gatavo pashu pārkaisa ar sarīvētu šokolādi.
Priecīgas Lieldienas!