Foto: (c) Gards, ka nenoēsties

"Ja ir vēlme panašķoties ar ko ļoti gardu un vienkārši pagatavojamu, šī būs īstā recepte, jo kas gan var būt vienkāršāk kā uztapināt brauniju? Receptē izmantotos kokosa un kakao sviestus vari aizstāt ar 150 gramiem saldkrējuma sviesta." – atklāj kulinārijas portāla "Gards, ka nenoēsties!" autore.

40Minūtes
7Sastāvdaļas
vidēji

Sastāvdaļas

85 gkokosriekstu sviests65 gkakao sviests100 gtumšā šokolāde (vismaz 70%)270 gcukurs3 gab.olas80 gmilti40 gkakao pulveris bez cukura

Pagatavošana

1

Sakarsē cepeškrāsni līdz 190 grādiem.

2

Bļodā liek sviestu, izkausē, karstam pievieno sadrupinātu šokolādi, kārtīgi izmaisa, līdz šokolāde izkususi.

3

Citā bļodā samaisa cukuru ar miltiem un kakao. Pievieno olas, kārtīgi iemaisa. Pievieno bļodas saturam kausēto sviestu ar šokolādi, kārtīgi samaisa.

4

Cepamajā formā ievietojam pergamenta papīru un ieliekam šokolādes masu.

5

Cep aptuveni 25 minūtes režīmā "augša-apakša", karsto gaisu ieslēdzot tikai pēdējās piecās cepšanas minūtēs.

6

Labi izceptam brūnītim būtu jābūt mitram iekšpusē ar kraukšķīgu garoziņu. Cepšanas laiks ir atkarīgs no katras krāsns īpatnībām. Ir krāsnis, kas ļoti sausina, tad cepšanas laiks būs īsāks. Ja cepsi brūnīti gāzes plītī, ņem vērā, ka gāze vienmēr cepienu sausina vairāk.

7

Izcepto brūnīti atdzesē un tad sagriez kvadrātiņos.

Gards, ka nenoēsties!

Seko "Delfi" arī Instagram vai YouTube profilā – pievienojies, lai uzzinātu svarīgāko un interesantāko pirmais!