Sastāvdaļas
Pagatavošana
Gatavo mīklu. Raugam pievieno cukuru, nedaudz silta ūdens, izmaisa un ļauj uzrūgt aptuveni 10 minūtes.
Bļodā iesijā miltus, pievieno klijas, sāli un samaisa. Pievieno bļodas saturam eļļu, raugu un glāzi silta ūdens. Sāk mīcīt mīklu, pamazām vēl pievienojot silto ūdeni. Ūdens daudzums būs atkarīgs no miltu un kliju uzsūktspējas. Mīklai jābūt tādai, lai tā nebūtu pārāk cieta, bet "atlektu" no rokām. Kad mīkla gatava, to viegli apviļā miltainās rokās, liek atpakaļ bļodā, pārklāj ar drāniņu un ļauj uzrūgt aptuveni 30-40 minūtes.
Pa to laiku lečo pievieno paprikas pastu, oregano un sablendē viendabīgā masā. Sieru sarīvē uz rupjās rīves, speķi un cukīni sagriež plānās šķēlītēs. Sīpolu nomizo un sagriež ļoti plānās ripiņās. Ķiploku nomizo, izspiež caur ķiplokspiedi un samaisa ar eļļu. Lakšus sasmalcina.
Uzkarsē krāsni picas režīmā līdz 275 grādiem vai uz maksimālo temperatūru, kāda ir tavai krāsnij.
Mīklu sadala divās daļās un viegli izrullē vai ar rokām piešķir tai vēlamo formu ( man no šī mīklas daudzuma iznāca 2 picas, kas aizņēma visu cepeškrāsns lielo plāti).
Uz picām devīgi uzziež lečo mērci, tad liek speķi, sīpola un cukīni ripiņas. Pārkaisa picas ar sieru, maliņas pārziež ar ķiploku eļļu, pārējo eļļas–ķiploku maisījuma atlikumu liek uz picām.
Liek krāsnī cepties uz aptuveni 5 minūtēm (ja krāsns ir mazāk jaudīga, tad cepšanas laiks būs ilgāks, pat 12–15 minūtes). Kad maliņas ir zeltainas, picas ir gatavas. Ņem vērā, ka lauku siers nav īpaši kūstošs – ja gaidīsi, līdz tas izkusīs, picas piedegs un būs nebaudāmas.
Lai labi garšo!