Foto: Privātais arhīvs
Garda kūka no neparastākas mīklas – tajā paslēpušies ķirbji. Pēc izcepšanas garšos debešķīgi, ja baudīsi kopā ar tasi tējas vai kafijas.
12Sastāvdaļas
vidēji

Sastāvdaļas

250 gsarīvēts ķirbis120 gmaltas mandeles150 gmilti200 gcukurs4 olas0.5 citrona sula1 citrona miziņa50 gmedus1 TKsviests0.5 cepamais pulveris, paciņa0.5 TKkanēlis100 gpūdercukurs

Pagatavošana

1

Uzsildītu citrona sulu ar medu pievieno saputotām olām, kam pievienots arī cukurs. Maisījumam pieliek sarīvētu ķirbi, maltas mandeles, miltus, cepamo pulveri, kanēli, iemaisa mīklā.

2

Ar sviestu iesmērē cepamo papīru, apkaisa ar citrona mizas skaidiņām (lai kūka nepiedeg) un liek sagatavoto mīklu. Kūku cep mēreni karstā krāsnī (180°C) apmēram stundu.

Padoms – ja gadās lielas olas, tad varbūt būs jāpievieno vairāk miltu.

Iesūtīja: Maruta

Seko "Delfi" arī Instagram vai YouTube profilā – pievienojies, lai uzzinātu svarīgāko un interesantāko pirmais!