Foto: Privātais arhīvs
Salda un grēcīgi vienkārša kūka, kam būs nepieciešamas vien četras sastāvdaļas. Gardie un siltie zefīra gabaliņi kusīs mutē, bet skābenais ievārījums garšu noturēs balansā.
50Minūtes
4Sastāvdaļas
vidēji

Sastāvdaļas

200 gcepumi "Selga"60 gsviests250 gbrūkleņu ievārījums12 vaniļas vai krējuma zefīri

Pagatavošana

1

Krāsni uzkarsē līdz 180 grādiem. Virtuves kombainā liec cepumus un sadrupini, līdz izveidojusies miltiem līdzīga konsistence. Klāt liec sviestu. Pārliecinies, ka sviests ir istabas temperatūrā. Pievienojamo sviesta daudzumu var variēt pēc paša izvēles – vai kūkas pamatne patīk vairāk drūpoša vai pilnīgi stingra. Iespied cepumu un sviesta masu kūkas pamatnē, kas ir 25 cm liela. Liec krāsnī uz 15 minūtēm.

2

Kamēr cepas kūkas pamatne, sagriez zefīrus mazos kubiņos. Kad pagājušas 15 minūtes un kūkas pamatne izcepusies, kūku ņem ārā un uzreiz ātri pārlej tai ievārījumu. Kad ievārījuma kārta vienmērīgi izlīdzināta pa visu kūkas pamatni, virsū vienmērīgi sabirdina iepriekš sagrieztos zefīrus. Liec atpakaļ krāsnī un cep 30 minūtes.

Iesaku pasniegt tikko no krāsns izņemtu ar plombīra saldējumu.

Ļoti labi garšo gan atdzesēta, gan tikko no krāsns. Lai labi garšo!

Iesūtīja: Lelde Bula

Seko "Delfi" arī Instagram vai YouTube profilā – pievienojies, lai uzzinātu svarīgāko un interesantāko pirmais!