kāposti salāti
Foto: DELFI
Ja trūkst ideju, kā klasiskas salātu sastāvdaļas pasniegt jaunā gaismā, plašās interneta dzīles steidz palīgā. Mājās bija kāposti, burkāni un āboli – atlika vien "Pinterest" dzīlēs piemeklēt interesantas mērcītes recepti. Rezultātā tapa šis magoņu sēkliņām nosētais gardums.
15Minūtes
12Sastāvdaļas
vidēji

Sastāvdaļas

Porcijas: 4
0.5 kāposts0.5 sarkanais kāposts1 burkāns2 āboli MĒRCEI:6 ĒKolīveļļa0.5 citrona sula3 ĒKaveņu etiķis3 ĒKmajonēze1 ĒKmagoņu sēklas pēc garšassāls pēc garšassvaigi malti melnie pipari

Pagatavošana

1

Abu veidu kāpostus smalki sagriež/sarīvē. Burkānu sarīvē. Āboliem izgriež serdi un sagriež smalkākos gabaliņos. Visu saber lielā bļodā.

2

Nelielā burciņā salej eļļu, citrona sulu, etiķi, majonēzi. Pieber sāli un piparus, kā arī magoņu sēkliņas. Burciņai uzskrūvē vāciņu un kārtīgi sakrata, lai sanāktu viendabīga mērcīte.

3

Kad mērce gatava, to pārlej bļodā sagrieztajām sastāvdaļām. Visu kārtīgi samaisa.

Salātus ēd uzreiz vai nedaudz vēlāk – ievilkušies tie būs vēl garšīgāki. Labu apetīti!

Seko "Delfi" arī Instagram vai YouTube profilā – pievienojies, lai uzzinātu svarīgāko un interesantāko pirmais!