Ziedus ieteicams ievākt saulainā laikā, kad nokritusi rasa. Zaļie ziedkausiņi sīrupu padarīs rūgtu, tādēļ dzeltenās ziedlapiņas ir jāatdala no pieneņu "cepurītēm".
4Sastāvdaļas
viegli
Sastāvdaļas
300 pieneņu galviņas2.2 kgbrūnais cukurs2 citroni2.6 lūdens
Pagatavošana
1
Liek ziedlapiņas traukā, pārlej ar verdošu ūdeni un diennakti nostādina.
2
Nokāš šķidrumu, cītīgi izspiežot arī visu šķidrumu no pieneņu "biezumiem". Pievieno iegūtajam šķidrumam abu citronu sulu, cukuru, samaisa, liek uz vidēji lielas uguns un vāra aptuveni 2,5–3 stundas, līdz sīrups sāk sabiezēt.
3
Pilda sīrupu aizvākojamās burkās vai traukos un uzglabā ledusskapī.
Lai labi garšo!
Publikācijas saturs vai tās jebkāda apjoma daļa ir aizsargāts autortiesību objekts Autortiesību likuma izpratnē, un tā izmantošana bez izdevēja atļaujas ir aizliegta. Vairāk lasi šeit