Sastāvdaļas
Pagatavošana
Viss, kas nepieciešams – vidēji liels citrons, trekns skābais krējums un iebiezinātais piens ar cukuru. Un blenderis. Pagatavošanai nav nepieciešama speciāla saldējuma ierīce, kā arī saldēšanas laikā masa nav ik pa laikam jāapmaisa, kā tas nereti mēdz būt citās receptēs – katrā ziņā mūsmājās nekas netika maisīts – ledus pārslas gatavajā saldējumā netika novērotas.
Vispirms filē citronu – nogriež mizu un ar asu nazi izgriež mīkstumu (ja šķiet, ka nepieciešama video pamācība šim darbiņam, noskaties video), ko liek blendera traukā.
Citrona mīkstumam pievieno skābo krējumu un iebiezināto pienu – visu kuļ, līdz citrons ir pilnībā izšķīdis.
Topošā saldējuma masu lej trauciņā un liek saldētavā. Atsvaidzinoši skābens gardums ir gatavs jau pēc pāris stundām (tas, protams, atkarīgs no saldētavas jaudas). Bauda ar pašceptām vafelēm vai tāpat vien!
Lai labi garšo!