Foto: DELFI
Pat tādās dienās, kad šķiet, ledusskapī nav nekā tāda, lai sanāktu maltīte, vienmēr var kaut ko tomēr pagatavot. Makaronu salāti ierindojas starp receptēm, kas tapuši tieši tādā dienā.
15Minūtes
12Sastāvdaļas
vidēji

Sastāvdaļas

Porcijas: 4
2 saujaskrāsainie makaroni2 gab.tomāti2 gab.mazie gurķi1 saujakukurūza1 gab.burkāns0.5 gab.paprika4 gab.redīsi3 gab.olas4 gab.saulē kaltēti tomāti pēc garšasmocarella siers1 ĒKbazilka pesto2 ĒKolīveļļa

Pagatavošana

1

Katliņā liek olas, pārlej aukstu ūdeni un vāra vismaz 8 minūtes, lai dzeltenumi būtu stingri novārījušies.

2

Atsevišķā katliņā uzvāra ūdeni, pievieno tējkaroti sāli un makaronus. Ik pa brīdim apmaisot vāra, līdz tie kļuvuši mīksti. Nokāš un atdzesē.

3

Bļodā sajauc dārzeņus – sarīvētu burkānu, smalkos gabaliņos sagrieztu gurķi, tomātus, papriku, redīsus un kukurūzas graudiņus. Bļodas saturu papildina ar smalki sagrieztiem saulē kaltētiem tomātiem un saplucinātu mocarellas sieru.

4

Visbeidzot pievieno padzisušos makaronus, smalkos gabaliņos sagrieztas novārītās olas un rūpīgi samaisa visu bļodas saturu.

Foto: DELFI
5

Pievieno pesto, olīveļļu un iemaisa. Ja vēlas, var pievienot sāli un kādas garšvielas.

Seko "Delfi" arī Instagram vai YouTube profilā – pievienojies, lai uzzinātu svarīgāko un interesantāko pirmais!