cepta polenta
Foto: Shutterstock
Polenta daudzu ēdienkartē nepelnīti atstāta novārtā. Ja vēl neesi to ne reizi baudījis, šis pagatavošanas veids atspēkos zaudēto un ļaus to pilnībā iemīlēt.
35Minūtes
8Sastāvdaļas
vidēji

Sastāvdaļas

Porcijas: 4
1 ldārzeņu buljons150 gkukurūzas putraimi2 ĒKsviests100 gsaulē kaltēti tomāti100 gķirštomāti100 gcietais siers pēc garšasmalti pipari pēc garšassāls

Pagatavošana

1

Katliņā uzvāra buljonu. Maisot ar karoti, lēnām ber klāt kukurūzas putraimus. Turpina nepārtraukti maisīt un karsē uz mērenas uguns aptuveni 10 minūtes, līdz putra kļūst tumīga un sāk atlekt no katla malām. Noņem katlu no uguns, iemaisa sviestu un ļauj tam izkust.

2

Smalkos gabaliņos sagriež saulē kaltētos tomātus un uz pusēm sagriež ķirštomātus. Pagatavotajā putrā iemaisa sāli, piparus, tomātus un lielāko daļu no siera (nedaudz pietaupa pārkaisīšanai).

3

Cepamajā veidnē ieklāj cepamo papīru un ieklāj putru, izlīdzinot pa visu formu. Pārkaisa ar atlikto sieru.

4

Cep 200 grādos 10-13 minūtes, līdz siers apcepas zeltaini brūns un malas putrai kļuvušas viegli kraukšķīgas. Nedaudz padzesē un izņem no formas.

5

Griež gabalos un pasniedz ar svaigiem zaļumiem.

Seko "Delfi" arī Instagram vai YouTube profilā – pievienojies, lai uzzinātu svarīgāko un interesantāko pirmais!