30Minūtes
16Sastāvdaļas
vidēji
Sastāvdaļas
Porcijas: 4
MĒRCEI:3 ĒKskābais krējums4 ĒKbezpiedevu jogurts1 TKmārrutki2 ĒKmarināde (no gurķiem vai citiem konservējumiem)1 ĒKcitronu sula pēc garšassāls BURGERIEM:8 gab.saldskābās maizes šķēles8 gab.liellopa gaļas burgerkotletes4 šķēlesLatvijas siers1 gab.tomāts salātlapas8 šķēlesbekons4 ĒKdzērveņu ievārījums4 ĒKskābēti kāposti
Pagatavošana
1
Trauciņā sajauc visas mērces sastāvdaļas.
2
Grilē vai apcep burgerkotletes no abām pusēm. Kad gatavas, liec pa siera šķēlei starp divām kotletītēm un uzsildi, lai siers izkūst. Apgrauzdē arī bekonu, līdz tas ir nedaudz kraukšķīgs.
3
Apgrauzdē maizīti uz grila vai tosterī.
4
Uz apakšējās maizītes liek mērci. Virsū liek salātlapas, plāni sagrieztas tomātu šķēles. Tad dubulto burgerkotletīti un uz tās – pa vienai ēdamkarotei dzērveņu ievārījuma. Tad kārta bekona šķēlei un druskai skābēto kāpostu.
5
Pārklāj ar otru maizes šķēli, pasniedz un bauda latviskās notis šajā gardajā ēdienā!
GrilsBekonsLapu salātiSiersSkābais krējumsSkābēti kāpostiGaļas ēdieniDzērveņu ievārījumsBezpiedevu jogurtsBurgeri, sendviči, vrapi un kebabi
Publikācijas saturs vai tās jebkāda apjoma daļa ir aizsargāts autortiesību objekts Autortiesību likuma izpratnē, un tā izmantošana bez izdevēja atļaujas ir aizliegta. Vairāk lasi šeit