Foto: Publicitātes foto
Neskatoties uz to, ka latvieši ļoti iecienījuši burgerus, šo ēdienu esam pieraduši asociēt ar amerikāņu virtuvi. Lai piešķirtu burgeram latviskās tradīcijas, "Latvijas Pārtikas ražotājs" piedāvā patriotisku burgeru recepti no neierastām sastāvdaļām.
30Minūtes
16Sastāvdaļas
vidēji

Sastāvdaļas

Porcijas: 4
MĒRCEI:3 ĒKskābais krējums4 ĒKbezpiedevu jogurts1 TKmārrutki2 ĒKmarināde (no gurķiem vai citiem konservējumiem)1 ĒKcitronu sula pēc garšassāls BURGERIEM:8 gab.saldskābās maizes šķēles8 gab.liellopa gaļas burgerkotletes4 šķēlesLatvijas siers1 gab.tomāts salātlapas8 šķēlesbekons4 ĒKdzērveņu ievārījums4 ĒKskābēti kāposti

Pagatavošana

1

Trauciņā sajauc visas mērces sastāvdaļas.

2

Grilē vai apcep burgerkotletes no abām pusēm. Kad gatavas, liec pa siera šķēlei starp divām kotletītēm un uzsildi, lai siers izkūst. Apgrauzdē arī bekonu, līdz tas ir nedaudz kraukšķīgs.

3

Apgrauzdē maizīti uz grila vai tosterī.

4

Uz apakšējās maizītes liek mērci. Virsū liek salātlapas, plāni sagrieztas tomātu šķēles. Tad dubulto burgerkotletīti un uz tās – pa vienai ēdamkarotei dzērveņu ievārījuma. Tad kārta bekona šķēlei un druskai skābēto kāpostu.

5

Pārklāj ar otru maizes šķēli, pasniedz un bauda latviskās notis šajā gardajā ēdienā!

Seko "Delfi" arī Instagram vai YouTube profilā – pievienojies, lai uzzinātu svarīgāko un interesantāko pirmais!