20Minūtes
6Sastāvdaļas
viegli
Sastāvdaļas
Porcijas: 4
saujaskābenes3 gab.vārītas olas1 gab.gurķi saujasīpolloki pēc garšassinepes vai mārrutki3 ĒKskābs krējums
Pagatavošana
1
Saplūc pamatīgu sauju skābeņu.
2
Skābenes noskalo un sagriež, liek katlā, pārlej ar ūdeni, lai tās nosedzas, un vāra dažas minūtes vieglā sālsūdenī, atdzesē. Nepacietīgāki ēdāji katliņu var likt auksta ūdens peldē.
3
Tikmēr sagriež lociņus un svaigu gurķi – jo mazāki būs gabaliņi, jo labāk.
4
Kad skābeņu novārījums atdzisis, pievieno zaļumus un dažas karotes liesa krējuma. Droši var likt arī kreses un pat rukolu. Noloba trīs iepriekš novārītas olas, sasmalcina un ber klāt. Pikantumam pēc patikas pievieno sinepes vai mārrutkus.
5
Varbūt šī skābeņu zupa neuzvarēs ēdienu skaistumkonkursā, bet garšo izcili, turklāt nākamajā dienā zupa būs vēl smeķīgāka!
PusdienasVakariņasĀtri pagatavojami ēdieniMazkaloriju ēdieniĒdieni vegāniemGurķiOlasSinepesSkābenesSkābais krējumsSīpollokiAukstās zupasviegliIkdienas maltīteiViegla vasaras maltīte
Publikācijas saturs vai tās jebkāda apjoma daļa ir aizsargāts autortiesību objekts Autortiesību likuma izpratnē, un tā izmantošana bez izdevēja atļaujas ir aizliegta. Vairāk lasi šeit