Sastāvdaļas
Pagatavošana
Koka iesmiņus pārlej ar ūdeni.
Sakarsē cepeškrāsni līdz 220 grādiem.
Gatavo kebabus. Caur rupjo sietiņu samaļ vistas filejas. Pievieno sāli, cukuru, sodu, timiānu, uz rupjās rīves sarīvētu sīpolu un rūpīgi izmaisa, līdz gaļa ir viegli veidojama.
Veido no gaļas masas garenas "desiņas" un ver uz iesmiņiem. Liek kebabus uz ieeļļotas restītes un liek krāsnī. Pēc 10-12 minūtēm kebabu iesmiņus apgriež un turpina cept vēl 10 minūtes.
Kamēr kebabi cepas, sagriež ripiņās baklažānus, ķiplokus nomizo un sakapā, papriku sagriež strēmelēs, sīpolus nomizo, sagriež pusgredzenos.
Pannā uzkarsē eļļu, liek cepties baklažānus, pēc 5 minūtēm pievieno papriku, ķiplokus, sāli, piparus, cukuru un turpina cept vēl 3–4 minūtes.
Dārzeņus liek uz tortiljām, virs tiem – kebabu iesmiņus. Pievieno sīpolus, kapātus pētersīļus un visu pārslaka ar citronu sulu.
Ja vēlas, var pievienot karoti bezpiedevu jogurta.
Lai labi garšo!