Sastāvdaļas
Pagatavošana
Lielākā bļodā sajauc miltus ar cepamo pulveri.
Atsevišķi saputo olu ar cukuru un beigās pievieno izkausētu sviestu, kas jau paguvis nedaudz atdzist (lai ola nesaraujas omletē).
Slapjās sastāvdaļas pievieno sausajām un ar karoti samaisi. Kad mīkla jau izveidojusies gana bieza, turpini mīcīt ar rokām līdzīgi kā smilšu mīklu. Tā jāsaveļ vienā bumbā.
Pagatavoto mīklu izlīdzina kūkas veidnē, kuras malas ietaukotas un pamatnē ieklāts cepamais papīrs. Veidni liek ledusskapī uz 30 minūtēm.
Nelielā trauciņā liek mērcēties magones, aplejot tās ar ūdeni. Pēc mērcēšanas magones izsijā caur sietu.
Virtuves kombainā liek biezpienu un ļauj tam sasmalcināties viendabīgākā masā. Tad pievieno cukuru, olas un ļauj kombainam sajaukt mīklu skābā krējuma konsistencē.
Biezpiena masai pievieno izsijātās magoņu sēkliņas un rūpīgi samaisa. Magoņu masu lej virsū atdzesētajai pamatnei.
Cep 180 grādos stundu. Ļauj kūkai atdzist vismaz 30 minūtes un tad pasniedz ar saldējumu vai ogu mērci.
Iesūtīja: Gatis Veismanis