Sastāvdaļas
Pagatavošana
Olu baltumus liek traukā un ar elektrisko mikseri vidējā ātrumā puto, līdz putas sāk kļūt gaisīgas.
Joprojām putojot, pievieno olbaltumu masai šķipsniņu sāls. Tad pamazām pievieno pūdercukuru, kad viss pūdercukurs pievienots, mikseri slēdz uz ātrāko režīmu un puto 7-8 min, līdz masa kļuvusi stingra un spīdīga.
Masu sadala 2 daļās un klāj uz cepampapīra sev tīkamajā formā. Cepamo papīru vēlams mazliet ietaukot, lai pēc tam varētu vieglāk noņemt gatavo bezē.
Bezē plāksnes cep 150°C aptuveni stundu, līdz garoziņa ir kraukšķīga, bet vidus ir mīksts un porains. Bezē pamatnes atdzesē.
Gatavo krēmu. Sakuļ saldo krējumu ar mazliet cukura un sajauc ar bezpiedevu jogurtu.
Veido kūku. Uz apakšējās bezē plāksnes uzsmērē pusi krēma, liek ogas, tad liek otru bezē plāksni, krēmu un ogas.
Lai labi garšo!