Foto: DELFI
Klasiskos zaļumu salātus vasaras sākumā varētu ēst pat trīs reizes dienā. Bet ko iesākt, kad tirgus un dobes aicina šņakstināt zaļumus, bet krējuma aizdars jau apnicis? Kvalitatīva olīveļļa ar citronu garšu un ceptas vistu aknas kliedēs garlaicību virtuvē!
20Minūtes
8Sastāvdaļas
vidēji

Sastāvdaļas

Porcijas: 2
saujarukola saujakreses saujadilles saujavistas aknas1 gab.tomāti1 gab.gurķi pēc garšasbalzamiko pēc garšasolīveļļa

Pagatavošana

1

Noskalo zaļumus, nosusina un sagriež vai saplūkā. Sagriež tomātu un gurķi.

2

Tikmēr cep eļļā vistu akniņas, līdz tās vairs nav sārtas. Es izmantoju atsaldētas aknas, tādēļ tās cepot sprakšķēja, silti iesaku uzlikt vāku, lai saudzētu virtuvi un drēbes.

3

Zaļumu salātus sajauc ar balzamiko mērci, pielej olīveļļu ar citronu garšu. Ja tādas nav, var izmantot parasto olīveļļu, bet tad salāti jāapslaka ar citronu sulu.

Starp citu, aromatizēt olīveļļu vari mājās – atliek vien pievienot tai citrona miziņu vai bazilika lapiņas. Kā to pareizi paveikt, vari izlasīt šeit.

Izkārto visu skaisti uz šķīvja.

Foto: DELFI
Lai labi garšo!

Seko "Delfi" arī Instagram vai YouTube profilā – pievienojies, lai uzzinātu svarīgāko un interesantāko pirmais!