Groziņiem gatavo smilšu mīklu (recepti atradīsi šeit).
Sastāvdaļas
Pagatavošana
Ar pirkstiem izveido nelielus groziņus un cep sakarsētā krāsnī (200 grādi) 15 minūtes. Kad groziņi ir gaiši brūni, tie ir gatavi. Protams, var arī šmaukties un nopirkt jau gatavus groziņus, atliks vien tos piepildīt.
Bļodiņā ar dakšiņu saspaida zemenes ar pūdercukuru. Kad groziņi ir atdzisuši, katrā ieliek vienu karoti šīs zemeņu masas.
Tikmēr gatavo zefīru – tam jābūt gaisīgam un nedaudz lipīgam. Olu baltumus saputo stingrās putās kopā ar paciņu vaniļas cukura. Paralēli tam uzvāra staipīgu cukura sīrupu no ūdens un cukura. Nepārtraucot olu baltumu putošanu, tievā strūkliņā lej klāt dzidro, karsto cukura sīrupu un puto vēl 15-20 minūtes.
Gatavo zefīra masu kārto groziņos, dekorē ar zemeņu pusītēm. Liek ledusskapī, lai sastingst. Pēc stundas kārumi ir gatavi pasniegšanai.
Iesūtījusi: Silvija