Foto: Publicitātes foto

"Balticovo" piedāvāja piedalīties viņu aizraujošajā projektā un parādīt jums dažas receptes, kuru viena no sastāvdaļām ir olas. Protams, mēs ar prieku piekritām! Jo mums patīk garšīgi paēst! Domājot par to, ko interesantu jums piedāvāt, nolēmām, ka viens no mūsu iecienītākajiem ēdieniem, iespējams, jums ļoti garšos! Šodien kopā pagatavosim oriģinālu tako! Parasti tako mums asociējas tikai ar ļoti asu un tālu meksikāņu ēdienu, taču to var pagatavot arī, izmantojot daudz pazīstamākas sastāvdaļas, galvenais ir likt lietā fantāziju un nenobīties eksperimentēt. Mūsu recepte noderēs tiem, kuri iecienījuši veselīgu pārtiku, un arī veģetāriešiem – gan kā uzkoda, gan arī pamatēdiens. Bet varbūt brokastis – kāpēc gan nē? Tā kā pierakstiet un gatavojiet kopā ar "Salt’n’Pepper Lifestyle Blog"!

40Minūtes
12Sastāvdaļas
vidēji

Sastāvdaļas

Porcijas: 4
1 Santa Maria kukurūzas tako kabatiņu iepakojums1 kārba konservētu turku zirņu3 Balticovo olas (var arī vairāk)1 burciņa Santa Maria salsas ar ķiplokiem ķiršu tomāti olīveļļa150 grīvēts Džiugas siers pēc garšassāls, pipari pēc garšaspētersīļi pēc garšaslaima sula pēc garšasasais pipars pēc garšasasā Santa Maria mērce

Pagatavošana

1

Lai pagatavotu tako pildījumu, uzsildām pannu un ielejam olīveļļu. Maza piebilde – ja gribam mazāku kaloriju daudzumu pildījumā, droši varam iztikt bez eļļas, jo salsas mērcē ir pietiekoši šķidruma un, ja Jums ir panna ar pretpiedeguma pārklājumu, tad par piedegšanu nav jāraizējas.

2

Ieberam pannā turku zirņus (iepriekš notecinot šķidrumu) un uzlejam salsas mērci. Var izmantot arī tomātu pastu un garšvielas piebērt, kā jums tīk! Visu samaisām un vārām uz lēnas uguns dažas minūtes. Ja ir vēlēšanās, turku zirņus var arī sasmalcināt, lai iegūtu viendabīgu masu.

3

Mazliet vēlāk mērcei pievienojam četrās daļās sagrieztus ķiršu tomātus un sasmalcinātus pētersīļus. Var izmantot arī mazliet laima sulas. Kā variantus var izvēlēties vai nu laima augli, vai koncentrētu laima sulu, kas, starp citu, ir ērtāk. Samaisām visu. Vārām uz lēnas uguns apmēram 2 – 3 minūtes, lai iztvaikotu liekais šķidrums.

4

Kad liekais šķidrums ir iztvaicējies, veidojam maisījumā uz pannas nelielas iedobes un iesitam tajās "Balticovo" olas. Ja vēlaties ēdienā mazāk kaloriju, iesitiet tikai olu baltumus.

5

Samazinām uguns stiprumu un pārkaisām olas ar sāli un pipariem pēc garšas. Ja mums patīk asāki ēdieni, var pievienot aso piparu. Pievienojam arī rīvētu "Džiugas" sieru, tādējādi mēs iegūsim viendabīgāku mērces masu un, protams, arī uzlabosim garšas kvalitāti. Uzliekam pannai vāku.
Kamēr masa pannā gatavojas, ķersimies pie tako, tos vajag uzsildīt cepeškrāsnī apmēram 15 minūtes 125 grādu temperatūrā.

6

Tako var aizstāt ar kukurūzas plācenīšiem vai lavašu. Šai gadījumā plācenīšus vai lavašu uzsilda uz pannas vai cepeškrāsnī.

7

Uzsildītos tako piepildam ar maisījumu no salsas, turku zirņiem un olām. Gatavojam porcijas, kuras garnējam ar ķiršu tomātiem un asiem pipariem. Visu to pārkaisām ar sieru.

Tako ir gatavs, baudām to! Labu ēstgribu!

Kopā ar savu recepti piedāvājam jums iespēju piedalīties Balticovo konkursā #pieliecolu – informāciju meklējiet lapā www.pieliecolu.lv!

Seko "Delfi" arī Instagram vai YouTube profilā – pievienojies, lai uzzinātu svarīgāko un interesantāko pirmais!