Foto: Privātais arhīvs
"Receptes priekšrocība ir tāda, ka salāti nav jāpasterizē. Ķiploks, dabīgais konservants, nodrošina to saglabāšanos līdz pavasarim, bet bez sīpoliem neiztikt," ar šādu pieteikumu Sīpolu ceļa recepšu konkursam piesakās Edgars, kura marinējumus un konservējumus jau gadiem atzinīgi novērtē gan radi, gan draugi.
240Minūtes
6Sastāvdaļas
vidēji

Sastāvdaļas

1.5 kgsvaigi gurķi130 gķiploki130 gsīpoli50 gsāls150 gcukurs80 ml9% etiķis

Pagatavošana

1

Gurķus nomizo un sagriež ripiņās. Ķiplokus sakapā, sīpolus sagriež pusapļos.

2

Visu liek traukā, pārkaisa ar cukuru, sāli, etiķi. Samaisa un atstāj 3-4 stundas, lai gurķi atsulojas.

3

Gurķus un sīpolus pilda burkās un aizvāko. Glabā pagrabā vai ledusskapī. Edgars teic, ka viena burka esot nostāvējusi pat līdz vasarai, pasterizēt nevajagot.

Lai labi garšo!

Seko "Delfi" arī Instagram vai YouTube profilā – pievienojies, lai uzzinātu svarīgāko un interesantāko pirmais!