Sastāvdaļas
Pagatavošana
Kabačus sagriež pusripiņās, vistu šķiņķīšus – nelielos gabaliņos. Ķiplokus nomizo, sarīvē uz smalkās rīves. Saulē kaltētos tomātus sagriež strēmelītēs.
Pannā uzkarsē eļļu, liek cepties gaļu, pēc 4–5 minūtēm pievieno kabačus un ķiplokus, turpina cept vēl 4-5 minūtes, līdz kabači ir mīksti.
Pārlej visu ar saldo krējumu, pievieno sāli, cukuru, piparus, rīvētu citrona miziņu, 2 ĒK citrona sulas, saulē kaltētos tomātus un 1 ĒK tomātu eļļas no burciņas – tā piešķirs skaistu krāsu un patīkamu garšu. Mērci uz nelielas uguns turpina sautēt 5-6 minūtes.
Pa to laiku krūzītē vai bļodiņā miltus sakuļ ar aukstu ūdeni, līdz vairs nav mīklas kunkuļu, un lej klāt gatavajai mērcei. Kad mērce sāk sabiezēt un uzmet burbuli, tā ir gatava.
Pirms pasniegšanas mērcei pievieno svaigu baziliku.
Lai labi garšo!