Foto: Privātais arhīvs
"Vispiemērotākie šai receptei ir maza izmēra tomāti, bet, tā kā man tādi nebija pie rokas, šoreiz taisīju kreftīgos tomātus ķiploku "sniegā" no lielajiem," tā savu recepti piesaka Antra Bugina.
5Sastāvdaļas
vidēji

Sastāvdaļas

1.5 lūdens2 ĒKsāls225 gcukurs16 ĒKetiķis (esence 2 ĒK)4 ĒKķiploki

Pagatavošana

1

Sākumā sterilizē burkas (cepeškrāsnī, mikroviļņu krāsnī vai karstā ūdenī – pēc ieskatiem).

2

Burkās kārto tomātus, ja lielāki, tad sagrieztus daiviņās, ja mazāki – veselus. Pārlej ar verdošu ūdeni un ļauj nostāvēties aptuveni 20 minūtes. Tad ūdeni no tomātiem nolej un no tā paša ūdens vāra marinādi.

3

Receptē norādītais marinādes daudzums paredzēts četrām puslitra burciņām, kas piepildītas ar tomātiem.

4

Kamēr marināde met burbuli, notīra ķiplokus un sarīvē uz smalkās rīves, izspiež čaur ķiploku spiedi vai ļoti smalki sakapā ar nazi. Uz vienu puslitra burciņu liek veselu ēdamkaroti ķiploku.

5

Kad ķiploki salikti burkās, lej pāri karsto marinādi, burkas skrūvē ciet un apgriež ar vākiem uz leju.

Lai labi garšo!

Seko "Delfi" arī Instagram vai YouTube profilā – pievienojies, lai uzzinātu svarīgāko un interesantāko pirmais!