Foto: Privātais arhīvs
Ja tradicionālie Latgales salāti jau apnikuši, laiks izmēģināt jaunas garšas. Šie pikantie un kraukšķīgie gurķīši ir vienkārši pagatavojami, izceļas ar skaistu krāsu, patīkami saldskābu garšu, un, pateicoties pievienotajam karijam, īpaši labi "sapasēs" ar vistas gaļas ēdieniem. Recepti iesaka Vija Jermolajeva.
6Sastāvdaļas
vidēji

Sastāvdaļas

3 kggurķi1.5 glāzeetiķis1.5 glāzecukurs2 ĒKsāls3 ĒKkarija pulveris1 ķiploka galviņa

Pagatavošana

1

Gurķus nomizo, sagriež ripiņās, pievieno nomizotus, šķēlītēs sagrieztus vai sarīvētus ķiplokus, pārējās sastāvdaļas, samaisa un atstāj bļodā uz aptuveni četrām stundām. Pa to laiku nosterilizē burkas un vāciņus.

2

Tad gurķus, kas pa šo laiku jau būs atsulojušies, pilda burkās (no šī produktu daudzuma sanāks piepildīt aptuveni 8 puslitra burciņas). Burkas ar gurķīšiem karsē aptuveni 10-15 minūtes, tad aizvāko, apgriež otrādi un ļauj atdzist.

Foto: Privātais arhīvs

Lai labi garšo!

Seko "Delfi" arī Instagram vai YouTube profilā – pievienojies, lai uzzinātu svarīgāko un interesantāko pirmais!