Baba ganuš mērce ir klasiska Tuvo austrumu valstu uzkoda, kuru var baudīt gan kā piedevu, gan kā arsevišķu ēdienu kopā ar maizi vai krekeriem. Izcili garšo arī ar jēra gaļu. Recepti iesaka izraēliešu šefpavārs un uztura speciālists Ošers Eidelmans, kurš augustā viesojās Latvijā pēc Jūrmalas festivāla "Alfresco" rīkotāju ielūguma.
30Minūtes
8Sastāvdaļas
vidēji
Sastāvdaļas
1 vidēja izmēra baklažāns50 ggrieķu jogurts20 gtahini pasta3 gsāls pēc garšasetiķis vai citrona sula šķipsnamalti melnie pipari20 mlmajonēze0.5 saspiesta ķiploka daiviņa
Pagatavošana
1
Baklažānu uz atklātas liesmas vai virs grila apsvilina (šim nolūkam var izmantot arī cepeškrāsni: vispirms baklažānus sadursta ar dakšiņu un cep 180 grādu temperatūrā 30 minūtes), līdz tie maina krāsu un kļūst mīksti. Apdegušo miziņu noņem un mīkstumu samīca viendabīgā masā.
2
Samīcītajam baklažānam pievieno pārējās sastāvdaļas, garšvielas – pēc garšas. Visu samaisa.
Lai labi garšo!
Publikācijas saturs vai tās jebkāda apjoma daļa ir aizsargāts autortiesību objekts Autortiesību likuma izpratnē, un tā izmantošana bez izdevēja atļaujas ir aizliegta. Vairāk lasi šeit