7Sastāvdaļas
vidēji
Sastāvdaļas
Porcijas: 4
kabacis2 olas pēc garšassāls pēc garšaspipari milti cietais siers rīvmaize
Pagatavošana
1
Atbrīvo kabaci no sēklām un sagriez to strēmelītēs.
2
Sakul olas un pievieno tām sāli un piparus.
3
Smalki sarīvē sieru un pievieno rīvmaizi.
4
Pēc tam viss klasiskajā variantā: gabaliņus apviļā miltos, tad olā, bet visbeidzot – siera un rīvmaizes masā.
5
Liec uz pannas, kurā eļļa nav žēlota.
Līdzīgus gardumus var pagatavot arī cepeškrāsnī, kur ievērojami mazāk būs jāizmanto eļļa, tomēr pēc iepriekšējiem mēģinājumiem mūsmājās par labu tika atzīta kabaču cepšana pannā, jo tā uzkodas ir daudz kraukšķīgākas.
Jāpiebilst, ka našķus gardu muti ēda arī kabaču neēdāji, kas pierāda – recepti ir vērts izmēģināt. Lai labi garšo!
Publikācijas saturs vai tās jebkāda apjoma daļa ir aizsargāts autortiesību objekts Autortiesību likuma izpratnē, un tā izmantošana bez izdevēja atļaujas ir aizliegta. Vairāk lasi šeit