Foto: DELFI
Laiks, kad no laukiem bez kāda kabača nevar aizbraukt pat šo dārza velšu sevišķi nemīļotāji, ir pienācis. Taču kā brango ražu apēst un pagatavot ko tādu, kas nav jau apnicis? Lūk, jauna variācija ierastajām garšām – kabaču gabaliņi kraukšķīgā siera un rīvmaizes "kažociņā".
7Sastāvdaļas
vidēji

Sastāvdaļas

Porcijas: 4
kabacis2 olas pēc garšassāls pēc garšaspipari milti cietais siers rīvmaize

Pagatavošana

1

Atbrīvo kabaci no sēklām un sagriez to strēmelītēs.

2

Sakul olas un pievieno tām sāli un piparus.

3

Smalki sarīvē sieru un pievieno rīvmaizi.

Foto: DELFI
4

Pēc tam viss klasiskajā variantā: gabaliņus apviļā miltos, tad olā, bet visbeidzot – siera un rīvmaizes masā.

Foto: DELFI
5

Liec uz pannas, kurā eļļa nav žēlota.

6

Kad kabači sacepti, uztaisi gardu mērci, piemēram tzatziki (recepti meklē te) vai diļļu mērci (recepte – šeit) un cel galdā.

Foto: DELFI

Līdzīgus gardumus var pagatavot arī cepeškrāsnī, kur ievērojami mazāk būs jāizmanto eļļa, tomēr pēc iepriekšējiem mēģinājumiem mūsmājās par labu tika atzīta kabaču cepšana pannā, jo tā uzkodas ir daudz kraukšķīgākas.

Foto: DELFI

Jāpiebilst, ka našķus gardu muti ēda arī kabaču neēdāji, kas pierāda – recepti ir vērts izmēģināt. Lai labi garšo!

Seko "Delfi" arī Instagram vai YouTube profilā – pievienojies, lai uzzinātu svarīgāko un interesantāko pirmais!