Foto: Privātais arhīvs
"Norvēģijā šobrīd brūklenes ir pašā gatavībā, un laiciņš arī visai jauks, tad nu tapa norvēģu iecienītais "troļļu krēms" no brūklenēm – gaisīgs un vienkārši pagatavojams deserts, kura recepti ieteica mana kaimiņiene," tā recepti piesaka Iluta Krūmiņa.
5Sastāvdaļas
vidēji

Sastāvdaļas

250 gbrūklenes6 olu baltumi šķipsnasāls6 vaniļas ekstrakta pilieni10 ĒKcukurs

Pagatavošana

1

Nomazgā un saspaida ar dakšu vai sablendē brūklenes.

2

Palielā bļodā liek olu baltumus, šķipsnu sāls un sāk kult ar mikseri. Kad masa sāk līdzināties putām, pamazām iekuļ brūklenes, kas samaisītas ar cukuru un vaniļas cukuru. Turpina kult, līdz masa paliek pufīga un notur formu.

3

Pasniedz ar vaniļas mērci (kā tā gatavojama, uzzini te).

Lai labi garšo!

Seko "Delfi" arī Instagram vai YouTube profilā – pievienojies, lai uzzinātu svarīgāko un interesantāko pirmais!