Sastāvdaļas
Pagatavošana
Ja izmanto saldētas mīdijas (un, visticamāk, ka tā ir, jo svaigas lielā daļā veikalu ir nopērkamas reti), tām ļauj atkust dabiski. Ja kausēsi, sildot uz pannas, mīdijas beigās būs pārceptas, bet pārceptām jūras veltēm ir gumíjota tekstūra.
Aukstā pannā saber mīdijas, pārlej ar soju un izspiestu viena laima sulu. Pievieno saspaidītus ķiplokus un sakapātu baziliku. Būtībā pannas apakšai būtu jābūt pārklātai ar šķidrumu. Ja tā nav, pavisam nedaudz pievieno ūdeni. Jāpanāk, ka mīdijas drīzāk sautējas un netiek ceptas.
Sutini tās uz lēnas-vidējas uguns 2-3 minūtes. Kad ievēro, ka mīdijas nedaudz sarāvušās, pagaršo marinādi – ja nevar just laimu, pievieno vēl viena laima vai citrona puses sulu. Skābuma regulēšanai pievieno 1/2 TK cukura. Pievieno arī piparus pēc garšas. Mīdijas ir gatavas un tās var pasniegt.
Lai labi garšo!