Receptes proporcijas atkarīgas no tā, cik liels ir cepamais trauks, tādēļ jāpaļaujas uz aci - jo lielāks trauks, jo vairāk kartupeļu un saldā krējuma nepieciešams, tas arī viss!
45Minūtes
5Sastāvdaļas
vidēji
Sastāvdaļas
Porcijas: 2
kartupeļi sinepes saldais krējums sāls pipari
Pagatavošana
1
Ietauko cepamo trauku. Kartupeļus nomizo un sagriež plānās šķēlītēs (apmēram 2-3 milimetri). Kārto traukā vienu otrai blakus.
2
Kartupeļus pārkaisa ar sāli un pipariem. Labi garšos arī timiāna lapiņas vai pētersīļi. Tad klāj nākamo šķēlīšu kārtu, to atkal apbārsta ar garšvielām. Turpina līdz trauks ir pilns.
3
Saldajā krējumā pēc garšas iemaisa nedaudz sinepes, var pievienot arī sasmalcinātu ķiploka daiviņu. Pārlej pāri kartupeļiem, bet nelej līdz malām, citādi cepšanas laikā krējums pāries pāri un viss piedegs.
4
Cep sakarsētā krāsnī 180 grādu temperatūrā aptuveni 40 minūtes.
Lai labi garšo!
Publikācijas saturs vai tās jebkāda apjoma daļa ir aizsargāts autortiesību objekts Autortiesību likuma izpratnē, un tā izmantošana bez izdevēja atļaujas ir aizliegta. Vairāk lasi šeit