40Minūtes
6Sastāvdaļas
viegli
Sastāvdaļas
1.5 lpiens5 lieli kartupeļi2 ĒKmilti1 ola1 ĒKsviests pēc garšassāls
Pagatavošana
1
Kartupeļus nomizo, sarīvē uz smalkās rīves, caur marli nospiež lieko sulu (neizlej!), līdz masa ir, cik vien iespējams, sausa.
2
Pievieno kartupeļu masai olu, miltus (tik daudz, lai iegūtu saturīgu, veidojamu masu), sāli un cieti, kas nostājusies bļodiņas apakšā, nolejot kartupeļu sulu.
3
Visu labi samaisa, veido mazas bumbiņas.
4
Katliņā uzkarsē pienu, pa vienai iemērc klimpiņas.
5
Pievieno sviestu un sāli.
6
Kad bumbiņas uzpeld, pavāra zupu uz nelielas liesmas vēl 3-4 minūtes, un tā ir gatava pasniegšanai.
Lai labi garšo!
PusdienasLaunagsVakariņasĀtri pagatavojami ēdieniĒdieni veģetāriešiemVārīšanaPasniegt tūlīt pēc pagatavošanasKartupeļiMiltiPiensSviestsŪdensPiena zupasviegliIkdienas maltīteiLatviešu nacionālā virtuvesals
Publikācijas saturs vai tās jebkāda apjoma daļa ir aizsargāts autortiesību objekts Autortiesību likuma izpratnē, un tā izmantošana bez izdevēja atļaujas ir aizliegta. Vairāk lasi šeit