Foto: Privātais arhīvs
Piena zupa ar kartupeļu klimpām ir klasiska latviešu virtuves recepte. Bērnībā mamma vai ome šo gardo zupīti parasti cēla galdā, aizdarot ar sviestu vai dodot klāt baltmaizes šķēli, kas devīgi pārziesta ar sviesta kārtu. Recepti iesaka Sanita Polukejeva.
40Minūtes
6Sastāvdaļas
viegli

Sastāvdaļas

1.5 lpiens5 lieli kartupeļi2 ĒKmilti1 ola1 ĒKsviests pēc garšassāls

Pagatavošana

1

Kartupeļus nomizo, sarīvē uz smalkās rīves, caur marli nospiež lieko sulu (neizlej!), līdz masa ir, cik vien iespējams, sausa.

2

Pievieno kartupeļu masai olu, miltus (tik daudz, lai iegūtu saturīgu, veidojamu masu), sāli un cieti, kas nostājusies bļodiņas apakšā, nolejot kartupeļu sulu.

3

Visu labi samaisa, veido mazas bumbiņas.

4

Katliņā uzkarsē pienu, pa vienai iemērc klimpiņas.

5

Pievieno sviestu un sāli.

6

Kad bumbiņas uzpeld, pavāra zupu uz nelielas liesmas vēl 3-4 minūtes, un tā ir gatava pasniegšanai.

Lai labi garšo!

Seko "Delfi" arī Instagram vai YouTube profilā – pievienojies, lai uzzinātu svarīgāko un interesantāko pirmais!