Sastāvdaļas
Pagatavošana
Uzsilda pienu, kam pievieno sāli, cukuru un sviestu. Maisa, līdz sviests ir izkusis, tad pakāpeniski pievieno miltus, kas iepriekš samaisīti ar sauso raugu, un mīca mīklu (es izmantoju mikseri), pēc aptuveni 5 minūtēm pievieno eļļu un turpina mīcīt vēl pāris minūtes.
Padoms: ja sviesta nav, var izmantot tikai eļļu (100 ml).
Liek mīklu bļodā, pārklāj ar drāniņu un siltā vietā raudzē aptuveni divas stundas siltumā (mīklas raudzēšanai var izmantot arī cepeškrāsni, kas uzsildīta līdz 30 grādiem), ik pa laikam atmīcot mīklu, kad tā pacēlusies (atmīcīšana jāveic aptuveni 3x).
No gatavās mīklas veido pīrādziņus ar dažādiem pildījumiem, liek uz plāts un pirms cepšanas pīrādziņus vēlreiz uzraudzē, tad apsmērē ar olu un liek cepties 180 grādos uz aptuveni 10 minūtēm.
Mīkla ir ideāli piemērota arī plātsmaizes pamatnei un citu rauga mīklas iztrādājumu gatavošanai.
Lai labi garšo!