Foto: DELFI
Ātri un vienkārši pagatavojama apgrieztā šarlote, kas īpaši lieliski garšos ar saldējuma bumbu. Recepti iesaka Antuanete.
11Sastāvdaļas
vidēji

Sastāvdaļas

6 āboli4 ĒKcukurs0.5 citrona sula1 ĒKsviests kanēlis pārkaisīšanai MĪKLAI:4 olas4 ĒKcukurs4 ĒKmilti0.5 TKvaniļas cukurs0.25 TKcepamais pulveris

Pagatavošana

1

Izklāj tortes formu ar cepamo papīru un iesmērē ar sviestu, liek formā daiviņās sagrieztus ābolus bez mizas, uzspiež citronu sulu un uzber cukuru.

2

Tad ar mikseri puto olas ar cukuru, kamēr masa četrreiz palielinās apjomā un ir sakulta stingrās putās (drošības labad var putot atsevišķi baltumus, un tad, kad tie sakulti putās, iekult dzeltenumus).

3

Masā iesijā miltus, cepamo pulveri un samaisa. Mīklu lej formā virs āboliem.

4

Liek cepties 180 grādos aptuveni 30 minūtes.

5

Kad šarlote gatava, noņem tortes formas malas un, uzliekot virsū šķīvi, apgriež otrādi.

6

Noņem cepamo papīru un pārkaisa ar kanēli.

Lai labi garšo!

Seko "Delfi" arī Instagram vai YouTube profilā – pievienojies, lai uzzinātu svarīgāko un interesantāko pirmais!