Foto: Publicitātes foto
Par godu Putras dienai un lai stiprinātu esošās un radītu jaunas putras ēšanas tradīcijas, no 10. līdz 13.oktobrim vairāki restorāni Latvijā pārtapa par Putras vēstniecībām. Restorānā "Terra" bērni, izmantojot auzu pārslas, kopā ar šefpavāru pagatavoja gardus auzu pārslu cepumus ar šokolādes gabaliņiem.
30Minūtes
9Sastāvdaļas
vidēji

Sastāvdaļas

150 gmīksts sviests80 gbrūnais cukurs80 gbaltais cukurs1 ola naža galsvaniļa150 gmilti75 gauzu pārslas1 TKcepamais pulveris200 gtumšā šokolāde

Pagatavošana

1

Sviestu ar cukuru saputo viendabīgā masā, pievieno olu un turpina putot līdz viendabīgai konsistencei.

2

Visas sausās sastāvdaļas sasver, auzu pārslas viegli apgrauzdē uz pannas, visu pievieno saputotajam sviestam un samaisa. Pievieno sadrupinātu šoklādi, iemaisa. No masas veido vidēja lieluma bumbiņas, liek uz plāts, kas iepriekš izklāta ar cepamo papīru, un saplacina.

3

Cep iepriekš sakarsētā krāsnī 170 grādos 8-10 min. Atdzesē, dekorē ar šokolādi, riekstiem, krāsainiem cukura graudiem vai ko citu.

Lai labi garšo!

Seko "Delfi" arī Instagram vai YouTube profilā – pievienojies, lai uzzinātu svarīgāko un interesantāko pirmais!