Jolo virtuve - 56
Foto: Privātais arhīvs
"Kad bija apnicis viss tradicionālais, tad, pāršķirstot žurnālus, uzgāju pildīto maltās gaļas groziņu recepti, ko nolēmu izmēģināt. Varu tikai apliecināt, ka rezultāts ir ļoti gards. Piedevās pagatavoju pērļu grūbas ar svaigiem zaļajiem zirnīšiem, kas apcepti sviestā ar nelielu sojas mērces piedevu," – tā recepti piesaka Zanda Riekstiņa.
9Sastāvdaļas
vidēji

Sastāvdaļas

450 gcūkgaļas maltā gaļa1 ola pēc garšasmalti melnie pipari3 ķiploka daiviņas pēc garšassāls150 gbiezpiens150 gkausētais siers3 valrieksti kapāti zaļumi dekorēšanai

Pagatavošana

1

Maltajai gaļai pievieno sāli, piparus, olu, sakapātus ķiplokus. Visu samaisa, liek ledusskapī uz 30 minūtēm.

2

Sakarsē krāsni līdz 180 grādiem.

3

Biezpienam pievieno kausēto sieru, kapātus valriekstus, šķipsnu sāls un visu samaisa viendabīgā masā.

4

No maltās gaļas veido bumbiņas, liek tās cepamajā veidnē, saplcina, vidū ar pirkstiem izveido padziļinājumu, kuru piepilda ar biezpiena-kausētā siera masu.

Foto: Privātais arhīvs
5

Liek cepties krāsnī uz 35-40 minūtēm.

6

Izņem un pārkaisa ar kapātiem zaļumiem.

Foto: Privātais arhīvs

Lai labi garšo!

Seko "Delfi" arī Instagram vai YouTube profilā – pievienojies, lai uzzinātu svarīgāko un interesantāko pirmais!