Foto: Publicitātes foto
Latvijas valsts neatkarības proklamēšanas dienas gaidās, AS "Dobeles dzirnavnieks" sadarbībā ar kulinārijas bloga "Lindas virtuve" autori Lindu Tellgrenu aicina atzīmēt svētkus ģimeniskā gaisotnē, kopīgi pagatavojot gardas vafeles ar ogu-banānu mērci, kas lieliski iederēsies uz svētku galda kā svinīgs maltītes akcents.
13Sastāvdaļas
vidēji

Sastāvdaļas

Porcijas: 6
100 gmīksts sviests4 lauku olas100 gkviešu milti1.5 ĒKskābs krējums (25%)0.25 glāzepiens30 gcukurs šķipsnasāls kausēts sviests cepšanai MĒRCEI:250 gogas (brūklenes, jāņogas, dzērvenes u.c.)1 ĒKcitronu sula1 ĒKmedus vai cukurs1 banāns

Pagatavošana

1

Atdala olu baltumus no dzeltenumiem. Uzputo olu baltumus stingrās putās.

2

Atsevišķā traukā saputo sviestu un cukuru, tad pievieno olu dzeltenumus.

3

Pēc tam liek sviesta masai klāt skābo krējumu, pienu un kviešu miltus.

4

Puto, līdz izveidojas viendabīga masa. Iemaisa uzputotos baltumus. Mīkla jābūt pankūku mīklas konsistencē, bet nedaudz gaisīgākai.

5

Uzkarsē vafeļu pannu, iesmērē to ar izkausēto sviestu. Vafeles cep zeltaini brūnas, pasniedz siltas ar ogu mērci.

6

Mērci gatavo, blenderī sablendējot visas mērces sastāvdaļas.

Lai labi garšo!

Seko "Delfi" arī Instagram vai YouTube profilā – pievienojies, lai uzzinātu svarīgāko un interesantāko pirmais!