13Sastāvdaļas
vidēji
Sastāvdaļas
Porcijas: 6
100 gmīksts sviests4 lauku olas100 gkviešu milti1.5 ĒKskābs krējums (25%)0.25 glāzepiens30 gcukurs šķipsnasāls kausēts sviests cepšanai MĒRCEI:250 gogas (brūklenes, jāņogas, dzērvenes u.c.)1 ĒKcitronu sula1 ĒKmedus vai cukurs1 banāns
Pagatavošana
1
Atdala olu baltumus no dzeltenumiem. Uzputo olu baltumus stingrās putās.
2
Atsevišķā traukā saputo sviestu un cukuru, tad pievieno olu dzeltenumus.
3
Pēc tam liek sviesta masai klāt skābo krējumu, pienu un kviešu miltus.
4
Puto, līdz izveidojas viendabīga masa. Iemaisa uzputotos baltumus. Mīkla jābūt pankūku mīklas konsistencē, bet nedaudz gaisīgākai.
5
Uzkarsē vafeļu pannu, iesmērē to ar izkausēto sviestu. Vafeles cep zeltaini brūnas, pasniedz siltas ar ogu mērci.
6
Mērci gatavo, blenderī sablendējot visas mērces sastāvdaļas.
Lai labi garšo!
BrokastisĒdieni dzimšanas un vārda dienas ballīteiMātes dienas ēdieniKviešu miltiMedusPiensSkābais krējumsVafelesCitronu sulaBanāniOgas
Publikācijas saturs vai tās jebkāda apjoma daļa ir aizsargāts autortiesību objekts Autortiesību likuma izpratnē, un tā izmantošana bez izdevēja atļaujas ir aizliegta. Vairāk lasi šeit