Foto: Publicitātes foto
Novembrī aicinājām mūsu valsts novadus dalīties ar savas puses tradicionālo ēdienu receptēm. "Jaunpils pils Viduslaiku krogā sveču gaismā un senās mūzikas skaņās pils viesiem ir iespēja mieloties ar gardām viduslaiku un latviešu virtuves riktēm. Īpašajā "Mūka mielastā" kroga šefpavāre Sandra Zariņa piedāvā arī alū un vīnā marinētas cūkas ribiņas," Tukuma Tūrisma informācijas centrs piesaka šo viduslaikiem raksturīgo recepti, kas nākusi no Jaunpils puses.
9Sastāvdaļas
vidēji

Sastāvdaļas

300 gcūkas ribiņas3 gsāls2 gpipari5 gmedus2 ķiploka daiviņas1 rozmarīna zariņš1 timiāna zariņš50 mlalus50 mlvīns

Pagatavošana

1

Ribiņas sagriež mazākos gabalos, liek traukā. Timiānam un rozmarīnam atdala lapiņas. Ķiplokus nomizo, sīki sakapā.

2

Visas garšvielas samaisa, ieberzē ar maisījumu ribiņas.

3

Pārlej gaļu ar alu un vīnu, pārklāj trauku ar pārtikas plēvi un noliek vēsā vietā uz 24 stundām.

4

Sakarsē krāsni līdz 180 grādiem.

5

Liek ribiņas krāsnī cepties uz aptuveni 1 stundu, pārslakot ar marinādi.

6

Pasniedz ar štovētiem kāpostiem un vārītiem vai ceptiem kartupeļiem.

Lai labi garšo!

Seko "Delfi" arī Instagram vai YouTube profilā – pievienojies, lai uzzinātu svarīgāko un interesantāko pirmais!