Ja vienu pēcpusdienu veltīsi "gnocchi" jeb ņoku rullēšanai, varēsi piepildīt vairākas kārbiņas, ko nolikt saldētavā nebaltām dienām. Var pagatavot arī mazāku porciju, vien atceries par proporcijām – ja ņem 100 gramus miltu, jāliek divreiz vairāk kartupeļu un olu daudzums jāmēģina noteikt "uz aci".
Mīklu gatavo nevis bļodā, bet pa taisno uz galda!
Sastāvdaļas
Pagatavošana
Ar mizu vārītus kartupeļus vēl siltus sarīvē. Ja tie vārīti iepriekšējā dienā, pirms rīvēšanas tos nedaudz pasilda mikroviļņu krāsnī, tad tie labāk saķeps.
Kartupeļiem pievieno izsijātus miltus.
Izveido bedrīti un iesit tajā trīs olas.
Mīklu ar rokām rūpīgi samīca, līdz tā ir viendabīga un nedrūp. Saveļ to četrās bumbiņās, lai vēlāk būtu ērtāka klimpiņu veidošana.
Bumbu ar rokām izrullē paresnā desā, sagriež to apmēram centimetru platās šķēlēs.
Katru šķēli izrullē garā desā, ko sagriež centimetru platās klimpiņās. Katras klimpiņas sānu iespiež ar dakšiņu. Lai dakšiņa nepieliptu, pirms katra spiediena iemērc to aukstā ūdenī vai miltos.
Ņokus vāra sālsūdenī apmēram desmit minūtes. Ja ņokus grib sasaldēt, izvieto tos uz dēlīša un ievieto saldētavā, kad tie ir sastinguši, ber trauciņā.
Pasniedz ar skābo krējumu, tomātu pastu, saceptām sēnēm vai bekonu.
Ļoti labi garšos, ja pasautēsi jau novārītus ņokus saldajā krējumā.
Lai labi garšo!