Foto: Kristaps Vucens
Krustnagliņu, kanēļa un citrusu siltā smarža padara drēgnos un tumšos ziemas vakarus gaišākus, siltākus un omulīgākus. Tēja ar medu, karstvīns vai karstais upeņu dzēriens ir aukstās sezonas klasika. Krišs Zupiņš, Vecrīgas Ziemassvētku tirdziņa "Mesty Gourmet" koncepta kafejnīcas- dizaina priekšmetu tirgotavas idejas autors piedāvā karstā čili dzēriena recepti, kas gan sasildīs, gan radīs omulības sajūtu tumšajos un aukstajos ziemas vakaros.
7Sastāvdaļas
vidēji

Sastāvdaļas

15 mlrums vai konjaks vīnogu sula dzērveņu sula čili sīrups apelsīna šķēle anīss kanēļa standziņa

Pagatavošana

1

Ielej karstuma izturīgā glāzē rumu vai konjaku (10-15ml uz 300-350ml glāzi).

Foto: Kristaps Vucens
2

Pielej 3 daļas vīnogu sulas, 2 daļas dzērveņu sulas un 1 daļu čili sīrupa (to var aizstāt ar dažām svaiga čili ripiņām vai šķipsnu čili pulvera).

Foto: Kristaps Vucens
3

Uzkarsē dzērienu, uzmanot, lai tas nesāk vārīties!

4

Pievieno1/3 zvaigžņu anīsa, kanēļa standziņu, apelsīna šķēli, un izbauda!

Seko "Delfi" arī Instagram vai YouTube profilā – pievienojies, lai uzzinātu svarīgāko un interesantāko pirmais!