10Sastāvdaļas
vidēji
Sastāvdaļas
400 gvistu aknas70 gsviests1 skābs ābols70 mlsaldais krējums4 ķiploka daiviņas1 TKtimiāns0.5 TKrīvēta ingvera sakne pēc garšassāls pēc garšasmalti pipari dzērvenes dekorēšanai
Pagatavošana
1
Vistu aknām atdala cīpslas. Ābolu nomizo, izņem serdi, sagriež daiviņās. Ķiplokus nomizo, vienu sarīvē uz smalkās rīves.
2
Katliņā izkausē sviestu, pievieno ābolu gabaliņus, timiānu, trīs nesmalcinātas ķiploka daivas un apcep 1-2 minūtes. Tad pievieno akniņas un, ik pa laikam apmaisot, cep 4-5 minūtes, līdz tās apsautējušās.
3
Katliņam uzliek vāku un sautē visu uz nelielas liesmas 15 minūtes.
4
Nogriež liesmu, pievieno rīvēto ķiploku, ingveru, sāli, piparus, saldo krējumu un samaisa.
5
Sablendē visu, līdz iegūta viendabīgas konsistences pastēte.
6
Liek pastēti trauciņos, dekorē ar dzērveņu šķēlītēm, svaiga timiāna lapiņām vai citiem zaļumiem, liek ledusskapī atdzist.
7
Pasniedz ar grauzdētas maizes šķēlēm.
Publikācijas saturs vai tās jebkāda apjoma daļa ir aizsargāts autortiesību objekts Autortiesību likuma izpratnē, un tā izmantošana bez izdevēja atļaujas ir aizliegta. Vairāk lasi šeit