Tasty Ziemassvētki - 52
Foto: Kārlis Dambrāns/DELFI
Pavisam vienkārši pagatavojama vistu aknu pastēte svētku galda, kas neliks taviem viesiem vilties: ābola skābumiņš, timiāna rūgtenās notis un ingvera spirgtais aromāts veido filigrānu garšu saspēli. Uz grauzdētas maizes šķēles šī delikatese garšos tiešām izcili!
10Sastāvdaļas
vidēji

Sastāvdaļas

400 gvistu aknas70 gsviests1 skābs ābols70 mlsaldais krējums4 ķiploka daiviņas1 TKtimiāns0.5 TKrīvēta ingvera sakne pēc garšassāls pēc garšasmalti pipari dzērvenes dekorēšanai

Pagatavošana

1

Vistu aknām atdala cīpslas. Ābolu nomizo, izņem serdi, sagriež daiviņās. Ķiplokus nomizo, vienu sarīvē uz smalkās rīves.

2

Katliņā izkausē sviestu, pievieno ābolu gabaliņus, timiānu, trīs nesmalcinātas ķiploka daivas un apcep 1-2 minūtes. Tad pievieno akniņas un, ik pa laikam apmaisot, cep 4-5 minūtes, līdz tās apsautējušās.

3

Katliņam uzliek vāku un sautē visu uz nelielas liesmas 15 minūtes.

Foto: Kārlis Dambrāns/DELFI
4

Nogriež liesmu, pievieno rīvēto ķiploku, ingveru, sāli, piparus, saldo krējumu un samaisa.

5

Sablendē visu, līdz iegūta viendabīgas konsistences pastēte.

6

Liek pastēti trauciņos, dekorē ar dzērveņu šķēlītēm, svaiga timiāna lapiņām vai citiem zaļumiem, liek ledusskapī atdzist.

7

Pasniedz ar grauzdētas maizes šķēlēm.

Lai labi garšo!

Seko "Delfi" arī Instagram vai YouTube profilā – pievienojies, lai uzzinātu svarīgāko un interesantāko pirmais!