25Minūtes
13Sastāvdaļas
viegli
Sastāvdaļas
Porcijas: 6
100 gsviests2 olas400 mlpiens100 gauzu milti100 gkviešu milti3 ĒKmedus šķipsnasāls1 TKkanēlis naža galsmalts ingvers naža galsmalts muskatrieksts0.5 TKvaniļas cukurs1 TKcepamais pulveris naža galssoda
Pagatavošana
1
Nelielā katliņā izkausē sviestu.
2
Bļodā saputo olas gaisīgā masā. Pievieno medu, sviestu un ieputo to. Pielej pienu un iemaisa.
3
Atsevišķā bļodā, ar dakšiņu maisot, sajauc visas sausās sastāvdaļas.
4
Slapjām sastāvdaļām piejauc sausās un visu rūpīgi samaisa viendabīgā mīklā. Mīklai jāsanāk skābā krējuma konsistencē. Ja tā šķiet par šķidru, pievieno vēl miltus, ja par biezu, pievieno pienu, ūdeni vai skābo krējumu.
5
Sakarsē vafeļu pannu un pa karotei lej mīklu. Cep tik ilgi, līdz vafeles kļuvušas zeltaini brūnas.
6
Pasniedz ar putukrējumu, ogu mērci, karameli, saldējumu vai ko citu.
Lai izceptās vafeles ilgāk saglabātos siltas, apsedz šķīvi ar foliju, kamēr cepas pārējās.
Ziemassvētku receptesĒdieni dzimšanas un vārda dienas ballīteiBērnu ballītes ēdieniCepšanaCepamais pulverisKanēlisKviešu miltiMedusOlasPiensSviestsVafelesviegliIkdienas maltīteiVaniļas cukursDzeramā sodasals
Publikācijas saturs vai tās jebkāda apjoma daļa ir aizsargāts autortiesību objekts Autortiesību likuma izpratnē, un tā izmantošana bez izdevēja atļaujas ir aizliegta. Vairāk lasi šeit