random nomnom - 45
Foto: DELFI
Ceļojumos vēders kurkst divtik skaļi un ar skubu jāmeklē, kur remdēt izsalkumu. Ēst kafejnīcās un restorānos nav lēts prieks, tādēļ ceļojumā pa Itāliju izmantojām īrēta dzīvokļa priekšrocības un gatavojām mājās, lūk, rezultāts.
25Minūtes
7Sastāvdaļas
vidēji

Sastāvdaļas

Porcijas: 6
500 gmakaroni100 gParmezāna tipa riers200 mlsaulē kaltēti tomāti200 gsēnes150 mltomātu mērce pēc garšasolīveļļa pēc garšasprošuto

Pagatavošana

1

Sālsūdenī novāra makaronus (lai tie nesaliptu, ņem vērā šos padomus).

2
Ar mitru lupatiņu noslauka šampinjonus un sagriež tos četrās daļās. Pannā sakarsē olīveļļu un šampinjonus viegli apcep.
Foto: DELFI
3

Pievieno smalki sagrieztus saulē kaltētus tomātus. Tos iespējams pagatavot arī mājās, recepti atradīsi šeit.

4

Visu dāsni pārlej ar tomātu mērci, izmantojām mērci ar bazilika lapiņām, bet droši var pievienot svaigus zaļumus. Visu sautē vēl septiņas minūtes.

5
Mērci lej klāt makaroniem katlā un visu kārtīgi samaisa. Šķīvī makaronus dāsni pārkaisa ar sarīvētu parmezāna sieru. Pasniedz ar lapu salātiem un saplucinātu prošuto šķiņķi.
Foto: DELFI

Lai labi garšo!

Seko "Delfi" arī Instagram vai YouTube profilā – pievienojies, lai uzzinātu svarīgāko un interesantāko pirmais!