Jolo virtuve - 87
Foto: DELFI
Kādu rītu, apvienojot ledusskapī atrodamās lietas ar iepriekšējā vakarā ceptām plānajām pankūkām, tapa gardas brokastis – ar ķiplokotu biezpienu, spirdzinoši svaigu rukolu un kraukšķīgiem kukurūzas graudiņiem pildītas pankūkas.
9Sastāvdaļas
vidēji

Sastāvdaļas

8 plānās pankūkas200 gbiezpiens100 gkonservēta kukurūza2 saujasrukola2 ķiploka daiviņas pēc garšassāls0.5 TKcukurs1 TKcitronu sula2 ĒKskābs krējums

Pagatavošana

1

Cep plānās pankūkas, piemēram, sekojot šīs receptes norādījumiem.

2

Gatavo pildījumu. Biezpienu saspaida ar dakšiņu vai iztrin caur sietu. Rukolu sagriež smalkāk. Ķiplokus nomizo, izspiež caur spiedi. Kukurūzai nolej šķidrumu. Visu liek bļodā, pievieno krējumu, sāli, piparus, citronu sulu, cukuru un viegli apmaisa.

3

Katras pankūkas vidū liek krietnu ēdamkaroti pildījuma, aizloka maliņas un apcep pannā uzkarsētā sviestā vai eļļā 1–2 minūtes no katras puses.

4

Pildījumu var arī likt pankūkas malā, pankūku sarullēt rullītī un tad sagriezt suši lieluma gabaliņos, lai pasniegtu kā gardu auksto uzkodu.

5

Šo pildījuma kombināciju var papildināt arī ar kūpināta laša gabaliņiem.

Lai labi garšo!

Seko "Delfi" arī Instagram vai YouTube profilā – pievienojies, lai uzzinātu svarīgāko un interesantāko pirmais!