Foto: Publicitātes attēls
Lai pagatavotu šo ēdienu, tev vajadzēs tikai 15 minūtes laika, taču tas ir pietiekami, lai iegūtu ļoti garšīgu un sātīgu maltīti!
15Minūtes
10Sastāvdaļas
vidēji

Sastāvdaļas

Porcijas: 4
300 gpilngraudu pasta800 gkonservēti tomāti100 ml10% saldais krējums70 gcietais siers4 ķiploka daiviņas1 sīpols1 ĒKtimiāns, rozmarīns vai baziliks pēc garšassāls pēc garšasmalti melnie pipari2 ĒKolīveļļa

Pagatavošana

1

Verdošā ūdeni liek vārīties pastu, līdz tā ir gatava, bet vēl nedaudz kraukšķīga (al dente).

2

Kamēr vārās pasta, rupji sakapā sīpolus un ķiplokus. Uz sakarsētas pannas uzlej olīveļļu, liek tajā cepties ķiplokus un sīpolus. Kad tie ir zeltaini, pievieno konservētos tomātus, ko uz pannas saspaida ar dakšu.

3

Visu iegūto masu uzvāra, pievieno garšvielas un kapātus garšaugus. Ja vēlas, lai iegūtā mērce ir viendabīga, to var sablendēt, taču droši var iztikt arī bez blendēšanas.

4

Tomātu masai pievieno saldo krējumu un 50 g rīvēta cietā siera, nedaudz pavāra, līdz iegūst vēlamās konsistences mērci.

5

Pannā ar mērci liek izvārīto pastu, visu samaisa. Pirms pasniegšanas pārkaisa ar atlikušo rīvēto sieru.

Seko "Delfi" arī Instagram vai YouTube profilā – pievienojies, lai uzzinātu svarīgāko un interesantāko pirmais!