15Minūtes
10Sastāvdaļas
vidēji
Sastāvdaļas
Porcijas: 4
300 gpilngraudu pasta800 gkonservēti tomāti100 ml10% saldais krējums70 gcietais siers4 ķiploka daiviņas1 sīpols1 ĒKtimiāns, rozmarīns vai baziliks pēc garšassāls pēc garšasmalti melnie pipari2 ĒKolīveļļa
Pagatavošana
1
Verdošā ūdeni liek vārīties pastu, līdz tā ir gatava, bet vēl nedaudz kraukšķīga (al dente).
2
Kamēr vārās pasta, rupji sakapā sīpolus un ķiplokus. Uz sakarsētas pannas uzlej olīveļļu, liek tajā cepties ķiplokus un sīpolus. Kad tie ir zeltaini, pievieno konservētos tomātus, ko uz pannas saspaida ar dakšu.
3
Visu iegūto masu uzvāra, pievieno garšvielas un kapātus garšaugus. Ja vēlas, lai iegūtā mērce ir viendabīga, to var sablendēt, taču droši var iztikt arī bez blendēšanas.
4
Tomātu masai pievieno saldo krējumu un 50 g rīvēta cietā siera, nedaudz pavāra, līdz iegūst vēlamās konsistences mērci.
5
Pannā ar mērci liek izvārīto pastu, visu samaisa. Pirms pasniegšanas pārkaisa ar atlikušo rīvēto sieru.
Ātri pagatavojami ēdieniMazkaloriju ēdieniĒdieni veģetāriešiemMakaroniMakaronu ēdieniItāļu nacionālā virtuveKonservēti tomātiCietais siers
Publikācijas saturs vai tās jebkāda apjoma daļa ir aizsargāts autortiesību objekts Autortiesību likuma izpratnē, un tā izmantošana bez izdevēja atļaujas ir aizliegta. Vairāk lasi šeit