Ne obligāti dārzeņus tvaicēt, visai bieži izmantoju arī cepamā maisa priekšrocības un gatavoju dārzeņus tajā, liekot cepeškrāsnī. Ja nav maisa, var arī vienkārši uz cepampannas izkārtot dārzeņus un cept, apslacītus ar eļļu un garšvielām, taču tvaicēšana ir veselīgākais pagatavošanas veids.
Sastāvdaļas
Pagatavošana
Nomazgā, nomizo kartupeļus, burkānus, ķirbi. Kartupeļus sagriež daivās, burkānus – ne pārāk biezos stienīšos, savukārt ķirbi vidēji lielos gabalos.
Papriku nomazgā, sagriež līdzīga lieluma gabalos, pirms tam iztīrot sēklas.
Visus dārzeņus liek tvaicējamā katlā. Tvaicē, līdz dārzeņi ir mīksti.
Gatavo mērci. Katliņā liek kausēto sieru, pievieno majonēzi un drupinātu zilo sieru. Uz nelielas liesmas karsē, ik pa brīdim apmaisot. Kad iegūta krēmīga, viendabīga mērce, nogriež uguni. Ja vēlas, mērci var papildināt ar garšvielām, piemēram, Vidusjūras garšaugiem, paprikas pulveri, rozmarīnu u.c.
Gatavos dārzeņus pārlej ar karsto siera mērci, pārber saplucinātus zaļumus un pasniedz.