Foto: Woman's Weekly/REX/Vida Press
Ziemai piestāvošs, sulīgs bezglutēna mīklas kēkss, kas cepoties piepildīs māju ar siltu un kārdinošu aromātu.
45Minūtes
13Sastāvdaļas
vidēji

Sastāvdaļas

750 mlrīsu milti5 mlingvera pulveris2 mlkanēlis2 mlmuskatrieksts2 mlsāls2 mlcepamais pulveris185 mlbrūnais cukura sīrups125 mlnesaldināts ābolu biezenis60 mlmedus60 mlūdens30 mlolīveļļa1 ola2 mlčia sēklas

Pagatavošana

1

Sakarsē krāsni līdz 180 grādiem. Ietauko kēksa veidni.

2

Bļodā ber miltus, ingvera pulveri, kanēli, maltu muskatriekstu, sāli un cepamo pulveri.

3

Katliņā lej brūno cukura sīrupu, pievieno tam ābolu biezeni, medu, ūdeni un eļļu. Visu samaisa un uzkarsē, iemaisa čia sēklas. Karsto masu maisot lej klāt mīltu maisījumam, turpina maisīt, līdz mīkla ir viendabīga.

4

Atdzesē mīklu 5 minūtes, tad pievieno un iekuļ olu.

5

Lej masu kēksa veidnē, nolīdzina ar silikona lāpstiņu vai samitrinātu karoti, liek krāsnī uz 25 minūtēm. Pārbauda gatavību ar koka irbulīti – ja tas, iedurts kēksā, ārā izvilkts ir sauss, kēkss ir gatavs.

Lai labi garšo!

Seko "Delfi" arī Instagram vai YouTube profilā – pievienojies, lai uzzinātu svarīgāko un interesantāko pirmais!