45Minūtes
13Sastāvdaļas
vidēji
Sastāvdaļas
750 mlrīsu milti5 mlingvera pulveris2 mlkanēlis2 mlmuskatrieksts2 mlsāls2 mlcepamais pulveris185 mlbrūnais cukura sīrups125 mlnesaldināts ābolu biezenis60 mlmedus60 mlūdens30 mlolīveļļa1 ola2 mlčia sēklas
Pagatavošana
1
Sakarsē krāsni līdz 180 grādiem. Ietauko kēksa veidni.
2
Bļodā ber miltus, ingvera pulveri, kanēli, maltu muskatriekstu, sāli un cepamo pulveri.
3
Katliņā lej brūno cukura sīrupu, pievieno tam ābolu biezeni, medu, ūdeni un eļļu. Visu samaisa un uzkarsē, iemaisa čia sēklas. Karsto masu maisot lej klāt mīltu maisījumam, turpina maisīt, līdz mīkla ir viendabīga.
4
Atdzesē mīklu 5 minūtes, tad pievieno un iekuļ olu.
5
Lej masu kēksa veidnē, nolīdzina ar silikona lāpstiņu vai samitrinātu karoti, liek krāsnī uz 25 minūtēm. Pārbauda gatavību ar koka irbulīti – ja tas, iedurts kēksā, ārā izvilkts ir sauss, kēkss ir gatavs.
Lai labi garšo!
Ziemassvētku receptesCukura sīrupsIngversKanēlisMedusĀbolu biezenisKēksiRīsu miltiMuskatriekstsČia sēklas
Publikācijas saturs vai tās jebkāda apjoma daļa ir aizsargāts autortiesību objekts Autortiesību likuma izpratnē, un tā izmantošana bez izdevēja atļaujas ir aizliegta. Vairāk lasi šeit